Så var det på invigningen av Uddenskulptur 2012, Udden Hunnebostrand

Landshövding Lars Bäckström invigde Uddenskulptur 2012 söndagen den 10 juni.

Trots mycket vind var det angenämt i det gamla stenbrottet i Hunnebostrand. Solen kam till och med fram! Precis som förra året sjöng PRO kören någla vackra låtar om Bohuslän, bland annat den välkända ‘Stenhuggartango

Pål Svensson berättade om framtdiga planer för Sulpturpark Hunnebostrand.
Ingrid Lindberg, med hjälp av kommunalråd Mats Abrahamsson, drog namnlotten på den som lämnade betyg om Skulturpark Hunnebostrand under 2011. Priset var en vacker stenskulptur av Pål Svensson.

Sedan var det Mats Abrahamssons tal. Han tackade organisationen, tyckte att utställningen och själva utformningen av den nygrusade planen var lyckad och uttryckte kommunens glädje över initiativet Skulpturpark Hunnebostrand.

Pål gav sedan ordet till landshövding Lars Bäckström som invigningstalade. Med stor entusiasm beskrev han historen av Udden, detta förre detta stenbrott som efter nedläggningen hotades av bebyggelse. Men tack vara en stor folkrörelse förändrades inriktningen för Udden. Han talade med blomstrande språk om kulturens roll i ett samhälle.

Ordert ‘vernissage’ kommer ur konstnärsvärlden, när en målning skyddades med fernissa. Men, så klart, en skulptur kräver ingen fernissa. Utställningen förklarades öppnad, framtiden väntar!

Efter några ord av kuratorn och utställnings samordnare Hans Leutscher, avslutades ceremonien med Stefan Becker och Andreas Bladh. De spelade vackra låtar, på ett traditionell irländskt sätt.

Utställningen Uddenskulptur 2012 pågår till den 1 oktober.

 

soteloggawebb